Ini Baru Betul cLEVER GIRL! Jom Baca 13 Fakta Mengenai Kejayaan Neelofa Yang Digelar ‘Beauty with Brain’…

loading...
gambar sekadar hiasan

Neelofa, nama yang tidak asing lagi jika disebut. Satu ikon yang berjaya, bijak, mendutakan brand antarabangsa dan juga baru sahaja dilantik menjadi Pengarah Bukan Eksekutif Air Asia. Sangat wow!

Disini tersedia 13 fakta mengapa Neelofa digelar ‘Budak Pintar’..

loading...

1. Neelofa bukannya sebarangan artis, dia antara artis bijak yang kita ada. Antara rakan artis yang bijak seperti Lisa Surihani, Fara Fauzana, Yuna dan Datuk Aznil Hj Nawawi.

loading...

2. Pencapaian akademiknya luar biasa dan otaknya geliga. 5A UPSR, 8A PMR dan 10A SPM dan dia ‘budak MRSM’. Fuh memang padu result dia!

3. Lantikkan sebagai Pengarah Bebas Bukan Eksekutif Air Asia Berhad bukan sebab dia cantik dan ramai pengikut sahaja. Dia memiliki ‘mimpi’ yang sama seperti Air Asia’

4. Menjana jualan tudung lebih dari RM200 juta pada tahun ini di 37 buah negara, ia pencapaian yang luar biasa. Bukan senang melebarkan sayap ke negara orang kan?

5. Selain lelaki menjadi sebahagian 5.3 juta pengikutnya, aliran pengikut yang besar adalah wanita. Of course, Neelofa ikon yang ramai remaja perempuan ingin ikuti gaya dan kejayaannya.

6. Kuasa membeli, jawatan pekerjaan dan simpanan wanita sedang mendahului lelaki kini. Simpanan wanita 18% lebih tinggi dari lelaki.

7. Zaman revolusi ini pengembara bukan lagi lelaki. Statistik penerbangan dan pelancongan diatasi oleh wanita kini. Wanita makin berani mengembara dan ada dimana mana.

8. Wanita mempunyai kuasa rayuan yang kuat untuk mengajak suami atau keluarga bercuti. “Abang jom kita ke Turkie”? Mata suami terkelip kelip cari duit nanti. Siapa tak sayang isteri.

9. Pernah tersenarai dalam Forbes 30 Under 30 Asia, pemilik NH Prima International Sdn Bhd ini juga jadi duta bagi jenama terkenal dunia Swarovski dan Lancome. Bukan calang-calang orang boleh menggalas tanggungjawab ni.

10. Lebih istimewa dia duta pertama produk kecantikan antarabangsa yang berhijab!

11. Dia mencipta populariti dan dari populariti itu dia mencipta perniagaan yang baik. Jenama ‘Neelofa’ dijaga dengan baik dan rapi.

12. Pemilihan Neelofa merupakan wakil suara generasi muda dan Gen Y dalam industri perniagaan hari ini. Zaman ini orang tak lantik tokoh politik lagi, tetapi siapa yang ada pengikut besar di media sosial.

13. Zaman tunggu tua baru berjaya telah berakhir. Kenapa mesti tua baru berjaya jika boleh waktu muda?

 

SUMBER

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*